Artykuł eksperckiAutor: Anna Figiel – antropolog, specjalista w zakresie symboliki ciała, (antropologii ciała i antropologii symbolicznej). Absolwentka antropologii na Uniwersytecie Łódzkim. Ekspert w dziedzinie tworzenia o
Informacja prasowaPoznań, 7 lutego 2018 r.Romantyczne chwile… przy herbacieWalentynki to święto zakochanych, które przypada 14 lutego, czyli w dniu, kiedy obchodzone jest w liturgii kościelnej wspomnienie św. Walentego. Mim
Nakładem Wydawnictwa Świętego Wojciechaukazała się książka Terry’ego Brennana „Tajemny szyfr”.Jest to najnowszy tytuł w serii „Strefa sensacji”To odkrycie może wstrząsnąć światemW trakcie remontu jednej z now
#PowiedzJak… rozmawiać o wsparciu w chorobie – komunikacja podstawowym budulcem relacji z opiekunemTowarzyszenie osobie chorej na co dzień, w jej zmaganiach z chorobą, w tym wspólne pokonywanie problemów, ale i wspólna r
Warszawa, 28 czerwca 2019.La Nuit by SofitelFête de la musique w nowej odsłonie!Hotele Sofitel znane są z celebrowania 21 czerwca wielkiego międzynarodowego święta muzyki – Fête de la Musique. W tym roku muzyczne wydarz
Nowa kolekcja artystyczna Empiku „Rafał Olbiński for Empik” Motywy pojawiające się na plakatach i obrazach Rafała Olbińskiego wprowadzają widza w wyjątkowy, surrealistyczny świat. Znawcy sztuki z łatwością rozpoznają
Informacja prasowa z dnia 1 września 2017 r. E(x)plory 2018 wzywa młodych naukowców!Dziś ruszyła rekrutacja do kolejnej edycji Konkursu Naukowego E(x)plory 2018. Konkurs przeznaczony jest dla młodzieży w wieku 13-20 lat, zai
Komunikat prasowyWałbrzych, 11 października 2017 19 października w showroomie Art-Passion w Piasecznie odbędzie się wernisaż prac Anastazji Markowicz, ukraińskiej malarki tworzącej w nurcie surrealizmu. Wystawa „Parada Pla
Warszawa, 2020-01-12Postanowienie noworoczne? Zdrowsze przekąski!Okres noworoczny to czas podsumowań i… postanowień. Z badań wynika, że ponad połowa Polaków stawia przed sobą zadania, które mają być zrealizowane w kolejn
Ciasto czekoladowo-kawoweSkładniki:1/4 szklanki gorzkiej czekolady połamanej na małe kawałki4 rozdzielone jajka3/4 szklanki cukru pudru175 g posiekanego, miękkiego masła2 łyżki mocnej czarnej kawy1/2 szklanki przesianej